lørdag 5. september 2015

Første skoledag (del II) - første skoleuke

Som våre trofaste lesere har fått med seg har vi noe begrenset tilgang til Internettet i denne nye skogen. Vi må derfor bare beklage at bloggen ikke blir oppdatert så ofte som vi ønsker.

Onsdag 2. september 2015 var første skoledag for alle barna på Foxhills Infant and Junior Schools etter en lang sommerferie i juli og august. For våre to jenter en så stor dag at de egentlig ikke forstår det før om noen år, tror jeg..

Bare det å bytte skole innenfor samme kommune i samme land kan være en utfordring, man kjenner jo ingen. Våre håpefulle kjente i tillegg hverken til kultur, kutyme - eller språket.

Men barn er herlige nysgjerrige! Innkjøp av skoleuniformer var et eventyr, å ha de på fikk de til å føle seg som prinsesser - og å starte på en skole med hester ved sykkelparkeringen, need I say more?

















Skoleuniformer ja, det er jo et blogginnlegg i seg selv, men jeg skal prøve å begrense meg.

Marie går på Infant School, og der har vi rødt, grått, hvitt og svart. Ella som går på Junior School har blått, grått, hvitt og svart. Dette gjelder for alt som har med klær og sko (og hårpynt!) å gjøre, alt annet; do as you like!

Så på bildet over er de lysende rosa og lilla Bergans-sekkene "helt innafor" - mens skoene dessverre var highly unreglemented og måtte rapporteres bitte-litt til Head Master faktisk (jepp, helt sant!)

Onsdag aften ble med andre ord benyttet til innkjøp av en del par ukomfortable, svarte sko.

Men når det er sagt; for en velkomst vi fikk på skolen! Jentene ble tatt i mot som de prinsessene de (fremdeles) tror de er, Miss'ene og Mrs'ene er truly entusiastiske (en Miss googlet til og med litt om Norway torsdag kveld) og vi føler oss alle trygge og svært godt ivaretatt.

Det beste er at jentene gleder seg til å gå på skolen selv om de ikke forstår stort - "men vi leker mamma!" -  "og jeg har syv nye venner som jeg ikke aner hva heter!" - "og de spiser potetgull til lunsj!"


















Akkurat det siste kommer det nok til å bli sagt noen ord om i denne bloggen i fremtiden.

Så langt er vi bare utrolig glade for at jentene har det bra!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar