tirsdag 1. september 2015

På campingtur! (og fryktelig lenge uten noen form for Internett)


Bortsett fra fadesen med British Airways og kanselleringen av flyvningen, gikk utreisen for øvrig overraskende smertefritt.

Vi fikk sjekket inn 4 x kofferter (alle merket «heavy 23 kg») og to bilseter, og ingen sa noe på mengden av håndbagasje både små og store hadde med. Jeg blir «alltid» trukket ut for tilfeldig, men grundig sjekk i sikkerhetskontrollen, men merkelig nok ikke denne gangen. Det pep ikke engang! Snille SAS holdt flyet i rute, og all bagasje kom tidlig på båndet i hyggelig rekkefølge. Terminal 2 kjenner vi fra før; vi hamstret mat og drikke på Boots og det er enkelt å ta AVIS-bussen bort til bilutleien. Siden man er AVIS Preferred kunde (har kanskje leid bil to ganger tidligere med dette selskapet) seiler man forbi all kø, og alt papirarbeid er gjort på forhånd. Og bagasjen fikk også plass i 7-seteren vi hadde bestilt (opprinnelig til terminal 5). «I’ve been holding on to this one for a long time, especially for you, Madame”, sa avismannen. Jentene sovnet i bilen på vei sørover, og vi kjørte inn i solnedgangen ved ankomst Bartley Lodge Hotel.

Klokken ni fredag morgen utstyrte Dear Jack oss med kontrakter og nøkler in no time – og så var endelig tiden kommet for å låse opp Meadow End! En liten og hyggelig Cottage med høvelig stort kjøkken og absolutt ingen plass til å oppbevare en eneste støvel. Kjøkkenutstyret til Ph har med andre ord fått plass i skuffer og skap, mens alt annet står i esker og kofferter på fairley new carpets in the 
dining room (kommer aldri til å bli noe dining der).

Søte landlady Jane hadde satt igjen et kort med teksten «Wishing you much happiness in your new home» sammen med en flaske tørr Prosecco på kjøkkenbordet, og vi følte oss riktig velkomne i huset vi skal ha hjemmet vårt i for et år!

Men vi leier så til de grader umøblert, symptomatisk nok er det kun fire kjøkkenstoler og en bok om AGA ovnen som fulgte med i leien. Ellers er det rett og slett tomt. Ikke kjøleskap, vaskemaskin eller støvsuger. Ingen vaskekost, klut eller dobørste. Og ingen Wi-Fi!!

Primærbehovet ble dekket på IKEA; fire madrasser på gulvet. Sengetøy og håndklær kom med flyttelasset, sammen med en mengde andre ting jeg nå ikke helt forstår hvorfor ble pakket og sendt med (for eksempel en halv pakke med telys fra Nille, hvorav ti påskegule).

Men hva gjør det vel å være på campingtur en stund når det er et digert eiketre i hagen med tau-huske, ryttere til stadighet rir forbi huset og både ekorn og rådyr kan sees fra kjøkkendøren? Eller når man finner steinsopp etter 20 meter (som allerede er tørket i medbragt dehydrator) og det vokser enorme mengder med bjørnebær over alt?

















Om jeg må stille på jobb første dag med krøllete bluse er kanskje litt verre. Mulig vi må handle strykejern i morgen.

(Dette blogginnlegget ble forfattet for noen dager siden, men altså ikke publisert tidligere pga manglende nettilgang. Forstår nå bedre Djuice-reklamene som har versert hjemme den siste tiden) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar